[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
دستورالعمل نویسندگان::
اخلاقیات::
سیاست تبلیغاتی::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: دوره 13، شماره 4 - ( 7-1399 ) ::
جلد 13 شماره 4 صفحات 51-44 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه سه روش مراقبت چشمی در بروز کراتیت در بیماران بستری در ICUs
سیده الهام فضل جو ، محمد حسین جراح زاده ، مریم ساعتچی ، علی شیخعلیشاهی*
گروه سلامت جامعه، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
چکیده:   (8139 مشاهده)
زمینه و هدف: مراقبت از چشم در بخش­های ویژه مانع از بروز بیماری­های چشمی و از دست دادن بینائی می‌شود. اما این مهم در بیماران بستری در بخش­های ویژه به دلیل اهمیت حفظ ارگان­های حیاتی اغلب مورد غفلت واقع می­شود. هم‌چنین در مورد روش­های مراقبت چشمی اختلاف نظر وجود دارد و اغلب پرستاران بر اساس نظرات شخصی خود و نه بر اساس استانداردها، مراقبت چشمی انجام می­دهند. این مسائل می­تواند منجر به بروز کراتیت در بیماران شود. بنابراین مطالعه حاضر با هدف مقایسه سه روش مراقبت چشمی در بروز کراتیت در بیماران بستری در بخش مراقبت  ویژه طراحی شده است.
روشها: مطالعه حاضر کارآزمائی بالینی دو سوکور  است که در سال 1397 بر روی 74 نفر از بیماران بستری در ICU صورت گرفته است. هر بیمار به طور تصادفی ساده (به روش پرتاب تاس) در یکی از گروه‌های مراقبت چشمی قرار گرفت. به این صورت که گروه مداخله اول عدد 1 و 4 روش پماد چشمی و چسب ضد حساسیت، گروه مداخله دوم عدد 2 و 5 روش پماد چشمی و اشک مصنوعی، گروه مداخله سوم عدد 3 و 6 روش چسب ضد حساسیت و اشک مصنوعی را داشتند. و هر 8 ساعت  چشم بیمار با آب مقطر و پنبه شست شو داده می­شد و مراقبت چشمی تجدید می­گشت. چشمان بیمار روز اول و در پایان روز هفتم مورد معاینه چشم پزشک با استفاده  از تست فلوراسین قرار می­گرفت.
یافته‌ها: در پایان مطالعه 60 چشم (30 بیمار) وارد تجزیه و تحلیل شدند. میزان بروز کراتیت چشمی در سه گروه تفاوتی نداشت. بنابراین استفاده از پماد ساده چشمی، مراقبت چشمی با چسب ضد حساسیت با عرض 25/1 و مراقبت چشمی به روش اشک مصنوعی تأثیر معناداری بر میزان بروز کراتیت نداشت. هم‌چنین به جز چهار مورد که دو مورد مربوط به مراقبت چشمی با چسب ضد حساسیت و دو مورد مربوط به مراقبت چشمی با اشک مصنوعی بود که از نظر آماری معنادار نبودند، هیچ گونه گزارشی از کراتیت و درگیری چشم نداشتیم.
 نتیجه‌گیری: مراقبت چشمی با پماد ساده چشمی نسبت به دو روش استفاده از چسب و اشک مصنوعی بیشتر می­تواند در حفظ سلامت قرنیه مؤثر واقع شود، اگر چه این تفاوت معنادار نبوده است. به نظر می­رسد مرطوب نگه داشتن چشم به طور مداوم علاوه بر بسته نگه داشتن پلک می­تواند مانع از بروز عوارض و اختلالات چشمی در بیماران دچار کاهش سطح هوشیاری بستری در بخش‌های ویژه شود.
واژه‌های کلیدی: پماد چشمی، اشک مصنوعی، چسب ضد حساسیت، کراتیت، مراقبت چشمی، بخش مراقبت‌های ویژه
متن کامل [PDF 606 kb]   (765 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/11/12 | پذیرش: 1399/5/25 | انتشار: 1399/5/27
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

fazljoo S E, Jarahzade M H, Saatchi M, Sheykhalishahi A. Comparison of Three Eye Care Methods in the Incidence of Keratitis in Patients Admitted to Intensive Care Units. jccnursing 2020; 13 (4) :44-51
URL: http://jccnursing.com/article-1-479-fa.html

فضل جو سیده الهام، جراح زاده محمد حسین، ساعتچی مریم، شیخعلیشاهی علی. مقایسه سه روش مراقبت چشمی در بروز کراتیت در بیماران بستری در ICUs. پرستاری مراقبت ویژه. 1399; 13 (4) :44-51

URL: http://jccnursing.com/article-1-479-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 4 - ( 7-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
نشریه پرستاری مراقبت‌ ویژه Journal of Critical Care Nursing
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 37 queries by YEKTAWEB 4645