:: دوره 13، شماره 1 - ( 2-1399 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 6-21 برگشت به فهرست نسخه ها
سندرم مراقبت ویژه در خانواده: یک مطالعه مروری روایتی
فرزانه سلمان دهکردی* ، معصومه ایمانی پور
دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران ، salman.farzane@gmail.com
چکیده:   (3201 مشاهده)
زمینه و هدف: بسیاری از اعضای خانواده بیماران ICU در طول بستری بیمار در بخش مراقبتهای ویژه، در معرض خطر مجموعه‌ای از واکنش‌های روان‌شناختی منفی قرار می‌گیرند. این مطالعه باهدف مروری بر مجموعه علائم و چالش‌های این خانواده­ها و راهکارهای مراقبت از خانواده بیماران ICU انجام‌شده است.
روش کار: این مطالعه از نوع مروری بوده و به روش مطالعه کتابخانه­ای و جستجوی مقالات مرتبط در پایگاه‌های علمی Google Scholar, Science Direct, Scopus, PubMed, SID, Magiran, Iran Medex  انجام شد. کلیه مقالات تمام متن به دو زبان فارسی و انگلیسی در بازه زمانی 2002-2019 و 1385-1398 بررسی شدند که در پایان مراحل غربالگری، ۲۷ مقاله مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: اعضای خانواده بیماران بدحال بستری در بخش مراقبت ویژه، اغلب در پاسخ به شرایطی که خارج از کنترل آنهاست، مجموعه‌ای از واکنش‌های روان‌شناختی نامطلوب را که همگی تحت عنوان سندرم مراقبت ویژه در خانواده نامیده می­شود، تجربه می­کنند. مهم‌ترین و مؤثرترین راهکار کاهش عوارض این سندرم در خانواده بیماران، مراقبت خانواده محور و برقراری ارتباط مؤثر برشمرده شده است.
نتیجه‌گیری: پرستاران به‌عنوان اصلی­ترین عضو تیم مراقبت در بخش مراقبت‌های ویژه باید علاوه بر بیمار، نسبت به اعضای خانواده بیماران نیز احساس مسئولیت کنند و با تدابیر مراقبتی خانواده محور، به تطابق خانواده بیماران با بحران بستری بیمار در بخش مراقبت ویژه و پیشگیری یا کنترل علائم سندرم مراقبت ویژه در خانواده کمک کنند.
 
واژه‌های کلیدی: بخش مراقبت ویژه، خانواده بیمار، واکنش‌های روان‌شناختی، سندرم مراقبت ویژه در خانواده، مطالعه مروری روایتی
متن کامل [PDF 1607 kb]   (1329 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/12/23 | پذیرش: 1399/2/2 | انتشار: 1399/2/2


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 13، شماره 1 - ( 2-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها