بررسی تاثیر آموزش مبتنی بر موبایل بر اضطراب بیماران کاندید آنژیوگرافی عروق کرونر
|
احسان ظفری ، داریوش رخ افروز* ، بهمن دشت بزرگی ، الهام مراغی  |
دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه جندی شاپور ،اهواز،ایران ، darushrokhafroz@gmail.com |
|
چکیده: (4014 مشاهده) |
زمینه و هدف: روش های تشخیصی از جمله آنژیوگرافی عروق کرونر یک تجربه تنش زا برای بیماران تحت آنژیوگرافی است که می تواند سبب اضطراب در این بیماران شود. آموزش و افزایش آگاهی بیماران یکی از این روش هاست. این مطالعه با هدف بررسی اثربخشی آموزش مبتنی بر تلفن همراه بر اضطراب بیماران کاندید آنژیوگرافی عروق کرونر انجام گرفته است.
روشها: این مطالعه در سال 1397 در بیمارستان آموزشی گلستان اهواز انجام شد. یک نوع کارآزمایی بالینی با روش نمونه گیری غیراحتمالی آسان بود. تعداد 94 بیمار کاندید آنژیوگرافی عروق کرونر با به روش بلوکهای 4 تایی به دوگروه 47 نفری مداخله و کنترل تقسیم شدند. علاوه بر اطلاعات جمعیت شناختی، بیماران گروه آزمون محتوای آموزش را بصورت نرم افزار تلفن همراه دریافت کردند و بیماران گروه کنترل تحت آموزش روتین بیمارستان قرار گرفتند. در هر دوگروه پرسشنامه اسپیلبرگر در سه مرحله توسط پژوهشگر تکمیل می شد. سپس اطلاعات با استفاده از نرم افزار نسخه 21SPSS تحلیل شد.
یافتهها: بر اساس نتایج آنالیز واریانس با اندازه های تکراری اثر متقابل زمان و آزمون تی مستقل، دو گروه از نظر سطح اضطراب آشکار و پنهان قبل از مداخله، تفاوت معنی داری نداشتند. بعد از مداخله در گروه کنترل در هر مرحله میانگین نمره افزایش یافت ولی در گروه آزمون در هر مرحله میانگین نمره اضطراب کاهش یافت.
نتیجهگیری: استفاده از آموزش روش مبتنی بر تلفن همراه در کاهش اضطراب بیماران کاندید آنژیوگرافی عروق کرونر اثر داشت. |
|
واژههای کلیدی: اضطراب، آنژیوگرافی، آموزش مبتنی بر تلفن همراه |
|
متن کامل [PDF 450 kb]
(2041 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1398/6/28 | پذیرش: 1398/8/25 | انتشار: 1398/8/25
|
|
|
|